• Novinka
search

MILGAMMA N 100 tobolek

636 Kč

Milgamma N 100 měkkých tobolek

Přípravek obsahující kombinaci vitamínů skupiny B (B1 a B12). Používá se jako podpůrná léčba při onemocněních postihujících periferní nervový systém.

Počet
Skladem

MILGAMMA N 100 měkkých tobolek

Přípravek obsahující kombinaci vitamínů skupiny B (B1 ve formě benfotiaminu a B12). Vitamíny skupiny B obsažené v přípravku jsou nezbytné pro metabolismus nervových buněk. Vitamín B1 je v přípravku obsažen ve formě benfotiaminu, který je, proti klasické formě vitamínu B1, rozpustný v tucích. Tím se podstatně lépe vstřebává, v organismu je lépe dostupný a je i lépe využíván. Na rozdíl od thiaminu nevyvolává zácpu ani nepříjemný tělesný pach a je odolnější vůči odbourávání.

Přípravek se používá jako podpůrná léčba při onemocněních postihujících periferní nervový systém (např. zánětlivá onemocnění periferních nervů a kořenů, onemocnění v rámci diabetes mellitus, následky chronického alkoholismu, obrna lícního nervu, postižení trojklanného nervu, kořenové syndromy, pásový opar apod.). Dále se používá u stavů se zvýšenou potřebou vitamínů skupiny B.

Léková forma

Podlouhlé, měkké, želatinové tobolky, podélně barevně rozlišené, jedna strana růžová, druhá krémově bílá, obsahující růžovou pastu vanilkové vůně.

Léčivá látka a její množství

  • Léčivými látkami jsou benfotiaminum 40 mg, pyridoxini hydrochloridum 90 mg, cyanocobalaminum 250 g v jedné tobolce
  • Pomocnými látkami jsou tvrdý tuk, čištěný řepkový olej, sójový lecithin, ethylvanilin, hydrogenfosforečnan vápenatý, želatina, glycerol 85%, sorbitol, oxid titaničitý (E 171), červený oxid železitý (E 172).

Jak užívat

Doporučená dávka

  • 1 obalená tableta 3krát denně.
  • V lehčích případech nebo v rekonvalescenci stačí 1-2 obalené tablety denně.
  • Obalené tabletyse polykají celé, nerozkousané, a zapíjejí se trochou tekutiny.
  • Vyrobeno v Německu
ID2007LKN